Le clic droit a été désactivé
logo

Het Proces

Zwart/Wit Piezography PRO prints

Een meer dan gewone zwart-witte print.

De traditionele carbon inkt-gebaseerde Piezografie met houtskool pigment was al het meest kwalitatieve zwart-witte print proces in de wereld. Maar nu is er de Piezografie Pro en haar gesplitste toning een prachtige aangepaste print die aangeboden kan worden aan elke artiest.

Het systeem werkt met 10 soorten inkt + 1 polish (4 inktpatronen met warme tonen en 4 inktpatronen met koude tonen, een zwarte matte en een glanzende zwarte. Dit betekent dat het printen voltooid wordt met 9 soorten inkt in verschillende grijstinten. Dit proces stelt ons in staat om donkerder zwart op mat of satijn papier te drukken dankzij de nieuwe zwarte inkt formule die licht absorbeert. Deze zwarte matte inkt is vandaag de meest dichte inkt in de wereld.

Eén van de grootste voordelen van het pro systeem is de mogelijkheid om aangepaste rondingen te creëren door warme of koude tonen aan de zwart-witte prints toe te voegen.

Een bijkomend voordeel van dit proces in vergelijking met het traditionele inkt-jet proces: overgangen zonder het zogenaamde ‘staircase effect’, zachte overgangen en een meer accurate weergave van de kleinste details. Daarenboven is de levensduur van de carbon inkt met houtskool pigmenten veel langer dan de traditionele inkt-jet prints. We hebben het hier namelijk over een 150-tal jaar bewaartijd.

Ook biedt deze inkt, geproduceerd met pure monochromatische pigmenten, het voordeel van de afwezigheid van het metamerisch effect. (met conventionele inkt-jet prints, afhankelijk van de temperatuur van de kleur van je lichtbron, kan je print roder of blauwer verschijnen.)

COOL

NEUTRALE

WARM

SPLIT COOL

NEUTRALE

SPLIT WARM

Photo credits © Serge Anton

L'Atelier Mikemuka sera fermé du 1er au 12 Avril 2024
This is default text for notification bar