Le clic droit a été désactivé
logo

Ambassadeurs

Zwart-wit Piezografie PRO Prints

Sophie Voituron

Een Franco-Belgische artieste, wonend te Brussel. Ik fotografeer al jaren de lijnen en architecturale vormen die ik in grote steden en de natuur vind.

Mijn artistieke aanpak wordt geleid door de zoektocht naar de soberheid van plaatsen en vormen. Mijn afbeeldingen stellen de stilte van deze plaatsen in vraag. Om dit te bewerkstelligen, gebruik ik meestal zwart en wit. Dit laat me toe om abstractie te maken van het hedendaagse en om makkelijk in een toestand van contemplatie te duiken, verder dan het gerepresenteerde object.

Voor het afdrukken van mijn foto's heb ik snel de keuze gemaakt voor Fine Art-papiersoorten die een ander gevoel geven dan klassiek fotopapier, met een meer "fysieke" benadering van het beeld. Dit type getextureerd papier is interessant in termen van de gewaarwordingen en emoties die uit het beeld kunnen voortkomen.

De keuze voor piëzo-inkt was een logisch gevolg. Deze koolstofinkt met houtskoolpigment biedt een volledig ongeëvenaard grijsbereik en een ongelofelijke zwarte dichtheid die aan mijn belangrijkste afdrukbehoeften voldoet.

Het is niet overdreven te zeggen dat de combinatie van deze twee technieken, Fine Art-papier en piëzo-inkt een fantastische zwart-witafdrukken kan produceren.

Benoît Feron

I discovered with surprise the quality of the impression made with Piezography. Incredible precision and finesse in the details, which is very important for me, my photographic style, an amazing relief and a general modeling. All combined with the experience and quality of service of Jean-Jacques Micheli.

Ik ontdekte tot mijn grote verbazing de kwaliteit die met Piezografie gemaakt kan worden. Ongelooflijke precisie en finesse in de details, wat erg belangrijk is voor mij, mijn fotografische stijl, een verbazingwekkende opluchting en een algemene modellering. Dit alles in combinatie met de ervaring en de kwaliteit van de dienstverlening van Jean-Jacques Micheli.

Benoît Feron is een Belgische fotograaf en wereldreiziger die gepassioneerd is door de primitieve schoonheid van onze planeet en de diversiteit van haar volkeren. Hij toert al 15 jaar intensief door Afrika, gefascineerd door haar ongeëvenaarde licht, haar uitzonderlijke natuur, haar fauna en de diversiteit en extreme schoonheid van zijn mensen.
Zijn fotografische werk concentreert zich voornamelijk op de mensen waarvan hij graag het uiterlijk en de gezichten vastlegt, maar ook de huid en haar rituele bodypainting, littekens en de eenheid van de huid met sieraden of kleding, … .

Met dezelfde aanpak probeert hij ook de abstractie in de natuur te vangen door close-ups of macrofoto's die het abstracte karakter van het land, de flora, landschappen vastleggen ... Hij mengt zich ook graag in de Afrikaanse savanne om het wild in Kenia, Tanzania, Congo, Ethiopië, Namibië, Botswana of Zuid-Afrika te fotograferen. Hij organiseert ook regelmatig workshops over dit thema.

Benoît heeft uitgebreid werk verricht in de Rift Valley en heeft de meeste primitieve stammen die daar leven gefotografeerd, zoals blijkt uit zijn recente boek 'Portraits of the Rift'. Zijn fotografische werk omvat ook de bijzondere landschappen van deze buitengewone regio, verfraaid door de aanwezigheid van vulkanen en meren van noord naar zuid en waarvan de uitlopers worden verrijkt door een aantal mythische heiligdommen zoals Ngorongoro of Serengeti.

Onlangs ontdekte hij de schoonheid van Congo en haar parken en vulkanen. Hij legt zich momenteel toe op een belangrijk werk over de kleuren en volkeren van India.
De bovengenoemde thema's (volkeren, abstracte natuur en wildlife) hebben hem ook tot uiteenlopende gebieden zoals Papoea-Nieuw-Guinea, IJsland, Patagonië, het Noordpoolgebied of Antarctica gebracht, wat zijn passie voor de schoonheid van de planeet Aarde alleen maar ten goede komt.

Benoît heeft verschillende boeken gepubliceerd, namelijk «Portraits du Rift» (2016), «Visages d'avocats» (2010), «Visages de Goma» (2008) of «Surma, Faces & Bodies» (2008).

L'Atelier Mikemuka sera fermé du 1er au 12 Avril 2024
This is default text for notification bar